Actualitat Notícies

Tria el frigorífic més eficient i estalvia energia
Tria el frigorífic més eficient i estalvia energia

El frigorífic és un dels electrodomèstics que més energia consumeix, ja que està en continu funcionament durant les 24 hores del dia. Per això, si estàs pensant a canviar la teua nevera i vols aprofitar l'ocasió per a estalviar en la factura de la llum, potser t'interessa que la teua pròxima nevera siga una mica “més verda”.

Si comparem el consum elèctric d'un frigorífic amb el de la resta d'electrodomèstics que tenim en una casa, veurem que la despesa energètica d'aquest aparell pot suposar al voltant del 30% del total. Això es deu a una raó ben senzilla: una nevera està sempre encesa. Per això és normal que penses en com estalviar llum.

Passa't a l'eficiència energètica

Sabent això, i tenint en compte que el preu de la llum va registrar nivells màxims al setembre, possiblement ha arribat el moment d'optar per una nevera més eficient energèticament si estem pensant a canviar la que tenim ara perquè és molt antiga o ja no funciona bé.

Hui dia, resulta més fàcil identificar els electrodomèstics eficients gràcies a les etiquetes energètiques que porten. Per això, a l'hora de comprar la teua *frigo nou, fixa't bé que tinga una bona qualificació (A++ o A+++). Així no solament aconseguiràs estalviar-te uns euros en la factura de la llum segons la nevera que tries, sinó que també contribuiràs a un menor impacte mediambiental.

OCU t'ajuda a triar el millor *frigo

En OCU hem analitzat les principals característiques de més de 100 frigorífics. Per a això, els hem portats a un laboratori independent i els hem sotmesos a un test per a valorar les dimensions, la velocitat de refredament i congelació, el soroll, l'estabilitat de la temperatura, l'aïllament del congelador i la temperatura suggerida pels fabricants.

La vida mitjana d'una nevera sol rondar els 15 anys i, per aquest motiu, és important que encertes al 100% amb la teua compra. El nostre comparador de *frigos no solament t'ajudarà a triar la nevera que millor conservarà els teus aliments i que suposarà un major estalvi energètic, sinó que també podràs consultar quines botigues ofereixen els preus més competitius. Anima't i visita el nostre comparador de frigorífics!

Consells per a estalviar energia amb el teu frigo

Si ara no és un bon moment per a canviar de nevera, no et preocupes perquè ací et deixem uns consells que t'ajudaran a reduir el consum energètic del teu *frigo a més de com estalviar llum:

 • Instal·la-ho en un lloc adequat. Vigila que que no estiga prop d'una font de calor o en un lloc assolellat i no el col·loques pegat a la paret, deixa uns centímetres d'espai lliure perquè circule suficient aire.
 • Mantingues neta la part de darrere del frigo, passa l'aspirador per a llevar-li la pols i que la nevera puga fer correctament l'intercanvi de calor amb l'ambient.
 • Regula bé la temperatura del frigorífic entre 3 i 5 graus, i programa el congelador entre -20 i -18 graus.
 • No et deixes la porta del frigo oberta innecessàriament. Per a això, et recomanem que ordenes bé els aliments a l'interior de la nevera. D'aquesta manera, et resultarà més fàcil trobar-los, tindràs la porta oberta durant menys temps i gastaràs menys electricitat.
 • Descongela i neta el frigorífic almenys 2 vegades a l'any, o bé quan veges que es forma gel. Si notes que la formació de gebre és molt habitual, potser el problema és que la porta ja no tanca hermèticament.  
 • Neta i desendolla el frigo si passaràs una llarga temporada fora de casa. Recorda deixar la porta una mica oberta per a evitar males olors.
 • Evita ficar menjar calent, espera al fet que estiga a temperatura ambient. Sempre que pugues intenta descongelar els aliments dins de la nevera, d'aqueixa manera aprofitaràs l'energia utilitzada.  

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		      W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías