Actualitat Notícies

Trucs per a reduir el consum de combustible a l'estiu
Trucs per a reduir el consum de combustible a l'estiu

Per a molts, l'estiu és sinònim de vacances, desconnexió i tranquil·litat. Durant aquesta època de l'any, el cotxe es converteix en el millor aliat a l'hora de fer escapades, però també en el responsable d'un major consum de combustible. El trànsit, l'equipatge, la calor o la velocitat són alguns dels factors que disparen aquesta despesa, per la qual cosa una bona previsió abans de començar les teues vacances és imprescindible si no vols que la teua butxaca es ressenta.

Si planeges fer un viatge amb el teu cotxe, és essencial que abans de llançar-te a la carretera, faces una bona previsió del que realment necessitaràs. El pes és un dels factors que més influeix en el consum de combustible i, en la majoria d'ocasions, vam tendir a portar coses que no utilitzarem.

El pes és un dels factors que més influeix en el consum de combustible i, en la majoria d'ocasions, vam tendir a portar coses que no utilitzarem

La previsió no solament és bona amb l'equipatge, també ho és per a la ruta. Dissenyar una ruta t'ajudarà a evitar imprevistos i estalviar-te possibles pèrdues. Així mateix, és aconsellable descarregar-te aplicacions com *Waze que t'ajuden a a estar sempre informat de qualsevol imprevist que aparega en la teua ruta en temps real: trànsit, obres, policia, accidents..En cas que hi haja un embós en la teua ruta marcada, Waze te la canviarà per a estalviar tiempo.su ús és gratuït i no solament permet consultar l'estat de les carreteres sinó que acaba formant una comunitat entre aquells conductors de la mateixa àrea que comparteixen informació viària i de trànsit, per a així estalviar temps i combustible en els seus desplaçaments.

L'ús de les marxes també té un impacte directe en el consum de combustible. Per això a l'hora d'arrancar el motor intenta no trepitjar l'accelerador i utilitza la primera marxa només per a l'inici, als 2 segons ja pots canviar a segona. Així mateix, intenta tindre un control sobre la velocitat. Com més ràpid i agressivament conduïsques, major serà el combustible que gastarà el teu cotxe. És recomanable mantindre una velocitat constant i evitar en la mesura que siga possible les accelerades i les frenades, que disparen el consum i a més posen en perill la teua seguretat i la dels teus acompanyants. Vas de vacances així que intenta relaxar-te i gaudir del viatge.

El bon estat del motor determinarà una conducció més segura, òptima i econòmica. Per això, encara que siga estiu, no oblides de revisar tots els components del teu cotxe i si és necessari fer una visitar al teu mecànic per a assegurar-te que tot està bé.

Així mateix, el *Race recomana controlar la pressió dels pneumàtics, perquè si tenen una pressió de 0,5 bars inferior a la correcta es reduirà el rendiment del combustible en un 2 i en un 4 per cent en àrees urbanes i suburbanes, respectivament.

A l'estiu, la calor pot arribar a tindre efectes negatius en la nostra conducció, produint somnolència, fatiga i marejos, si no ens hidratem bé. Davant aquesta situació, l'aire condicionat es converteix en el millor aliat del conductor, però un gran ús d'aquest pot disparar el consum de combustible, a més d'augmentar la possibilitat que et constipes. Com més calga baixar la temperatura interior, més energia i combustible necessitaràs. Per això és millor que abans d'arrancar el cotxe intentes refredar l'habitacle de forma manual. Per a fer-ho, pots baixar la finestreta de la part posterior oposada al conductor i obrir i tancar la porta de conductor diverses vegades, d'aquesta forma la temperatura interior descendirà fins a deu graus de forma ràpida i la teua butxaca no es lamentarà tant. La temperatura idònia està entre els 21 i 23 °C. Aparcar en l'ombra i posar un *parasol ajudarà al fet que es concentre menys calor en l'habitacle.

L'aire condicionat es converteix en el millor aliat del conductor, però un gran ús d'aquest pot disparar el consum de combustible, a més d'augmentar la possibilitat que et constipes

Finalment, tingues en compte que cada vegada està més de moda compartir cotxe, per la qual cosa si et sobren seients i tens ganes de conéixer a gent nova, pots utilitzar aplicacions com Blablacar perquè el viatge siga més econòmic, entretingut i sostenible.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías