Actualitat Notícies

Un terç de consumidors compra menjar preparat en el supermercat
Un terç de consumidors compra menjar preparat en el supermercat

Un 31% dels consumidors utilitza els punts de menjar preparat dels supermercats que compten amb aquesta oferta per, aprofitant que va a omplir el rebost, "fer el propi amb l'estómac i no haver de cuinar", segons l'informe 'La cerca de la conveniència' de Nielsen. Un 19%, a més, està disposat a sumar-se a aquesta tendència del menjar preparat si la trobés en algun dels seus establiments habituals. Aquestes dades revelen que fer la compra ja no és l'únic motiu per a la visita comercial al punt de venda, un comportament que denota la necessitat d'aprofitar al màxim el temps disponible i l'escassetat d'est en un estil de vida cada vegada més urbanita i amb llars més petites.

Aquesta conveniència lligada a on fem la compra s'associa principalment amb factors com la ubicació propera, ja que a un 44% els influeix per triar tenda; amb una disposició dels articles en la tenda que faciliti l'acte de compra (condiciona a un 41%); o bé amb que el pas per caixa sigui ràpid (a un 35%).

De la mateixa manera que la conveniència s'associa al lloc de compra, també ho és al producte, doncs hi ha una demanda creixent de productes fàcils i simples que ajudin al consumidor. En aquest sentit, entorn de tres de cada deu volen més productes que li siguin còmodes i que li facin la vida més fàcil. A més, prop d'un 20% demana més articles amb unes dimensions més adaptades a la seva llar, cada vegada més petit.

Tecnologia en enlairament

Els canvis en els hàbits dels consumidors i la seva tendència cap a la conveniència té a la tecnologia al seu gran catalitzador. Ara com ara, els viatges i la roba són els grans sectors on l'online s'ha fet més fort a Espanya, amb quotes de penetració d'entre el 50 i 60% en tots dos casos. En el cas de l'alimentació, solament dues de cada deu consumidors fan en algun moment la compra des del seu ordinador, el dispositiu més utilitzat per a això; en el cas dels frescs, els qui han provat el supermercat online es redueixen a un 11%.

"En realitat, si de menjar es tracta i cal buscar una solució convenient, és més habitual demanar als restaurants que ho portin a domicili", expliquen des de Nielsen. "I és que el delivery ja és una realitat per més d'un de cada tres consumidors, tota una batalla per la cuina del consumidor". Segons l'experta en distribució de la companyia, Ana Fernández, “el següent pas, i que ja comença a ser una realitat, és una interacció física i online a través del mòbil en la tenda, aconseguint una experiència de compra molt més personalitzada i que aporta valor al consumidor. Més que fer la compra, anirem de compres, a menjar i aprofitar per fer altres gestions diàries. En l'actualitat, el mòbil sol ser una eina d'ajuda per comparar preus i informar-se de productes, però en pocs anys serà el nexe entre tenda i client, i rebrà informació d'articles, suggeriments, promocions, etc., de forma subtil i poc invasiva”.

Pot consultar la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías