Actualitat Notícies

Unió de Consumidors assessorarà gratis els alumnes pels errors en la *EBAU. 'Poden anar als tribunals'
Unió de Consumidors assessorarà gratis els alumnes pels errors en la *EBAU. 'Poden anar als tribunals'

La Unió de Consumidors de Cantàbria ha anunciat que posa a la disposició dels alumnes afectats pels errors en la EBAU i de les seues famílies de manera gratuïta els seus serveis jurídics per a assessorar i ajudar a realitzar les reclamacions pertinents en defensa dels seus interessos.

Els errors detectats en assignatures com a Literatura, Matemàtiques aplicades, Fonaments de l'Art, Llatí, poden fonamentar les revisions de les qualificacions, les quals amb caràcter provisional tenen previst la seua publicació el dia 16 de Juny podent sol·licitar la seua revisió entre els dies 19 al 21 per a formalitzar-se la publicació el dia 26 de les qualificacions definitives.

En un comunicat recorden que els errors benvolguts es basen en la inclusió en les proves de coneixements i temes no inclosos en els estudis, raó per la qual tampoc haurien d'haver sigut objecte de la prova de valoració d'accés universitari.

La reclamació administrativa per a la seua revisió haguera de ser efectuada de manera telemàtica i fonamentada sobre els errors benvolguts podent, en tot cas i posteriorment, ser exercides les corresponents accions fins i tot judicials que els afectats consideraren oportunes.

Reunió per a analitzar els errors

Responsables de la Universitat de Cantàbria i de la Conselleria d'Educació es reuniran demà, divendres, per a analitzar què ha ocorregut en el desenvolupament de l'Avaluació del Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (*Ebau) després de reconéixer-se alguns errors, encara que sense avançar més fins a aqueixa trobada d'aquest divendres.

En el segon dia de desenvolupament d'aqueixa evolució, que es prolonga durant tres jornades, la Universitat de Cantàbria va reconéixer errors en dos qüestionaris dels exàmens del primer dia, en concret en el d'Història d'Espanya i Llengua Espanyola i Literatura, encara que va assegurar que no suposarien 'cap perjudici' per a la qualificació dels alumnes.

Fonts de la comunitat educativa càntabra han assegurat a EFE que hi ha hagut altres 'problemes' en altres proves i que existeixen 'nombroses' crítiques sobre com s'ha desenvolupat aquesta *Ebau a Cantàbria.

No obstant això, les mateixes fonts reconeixen que aquesta situació 'probablement es quedarà ací' i no hi haurà denúncies que puguen portar a sol·licitar un nou procés d'avaluació.

Encara així, fonts de la Universitat de Cantàbria i de la Conselleria d'Educació han informat a EFE que demà, divendres, es reunirà en la seu de la institució acadèmica la comissió mixta entre totes dues institucions per a analitzar aquest Ebau, que podria ser l'última amb el format actual.

Consulta la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías