Actualitat Notícies

Utilitzes bé els envasos alimentaris? Més de la meitat dels consumidors no sap que un mal ús podria contaminar el menjar
Utilitzes bé els envasos alimentaris? Més de la meitat dels consumidors no sap que un mal ús podria contaminar el menjar

Consum responsable: l'actitud vital en la teua economia domèstica que et permetrà estalviar sense haver de privar-te de res.

Un de cada dos consumidors usa incorrectament els envasos alimentaris, la qual cosa augmenta el risc que les substàncies que els componen migren a l'aliment que contenen, segons revela una enquesta de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) realitzada en col·laboració amb Euroconsumers a 1.048 persones d'entre 18 i 74 anys.

L'estudi -els resultats del qual s'han donat a conéixer aquest mes d'abril- constata que a penes el 47% dels enquestats sap que alguns envasos podrien alliberar substàncies químiques quan entren en contacte amb aliments àcids (com la tomaca trossejada) i grassos (un guisat amb oli, per exemple), en concret els envasos plàstics.

A més, afig que només un 15% sap que la migració de substàncies a l'aliment és més probable quan es guarda calent en l'envàs, igual que succeeix quan s'empren envasos plàstics d'un sol ús. A més, encara que els envasos amb el símbol del microones poden calfar-se en aquest electrodomèstic, el 27% dels enquestats no comprén el símbol que garanteix el seu ús segur en el microones.

Pot la sequera convertir les fruites i verdures en articles de luxe?

Així mateix, només un 15% dels consumidors enquestats es considera ben informat sobre el risc de migració química de l'envàs a l'aliment que conté pel que l'OCU sol·licita al Ministeri de Consum la realització d'una campanya informativa sobre l'ús correcte d'aquesta mena d'envasos.

A més, ha enviat còpia dels resultats a través del *BEUC a la Comissió Europea amb la finalitat de desenvolupar una normativa que garantisca que els materials en contacte amb els aliments no suposen un risc per als consumidors.

Consells per a previndre contaminacions

A la vista d'aquests resultats, l'OCU ha traslladat una sèrie de consells pràctics que previnguen possibles contaminacions entre els quals figuren evitar utilitzar envasos vells, desgastats o amb sabor i olors rares; utilitzar preferiblement recipients de vidre, acer inoxidable o ceràmica; davant el dubte, prioritzar envasos amb el símbol del got i la forqueta; o evitar calfar *tuppers de plàstic en el microones, millor en un plat.

També aconsella que, en calfar, cal respectar la temperatura màxima indicada pel fabricant; demana no reutilitzar envasos d'un sol ús (terrina de gelat, botella d'aigua, etc), no emprar mai envasos de bambú mesclat amb plàstic i no usar paper d'alumini per a embolicar aliments salats o àcids.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías