Actualitat Notícies

Consells per a estalviar llum a l’hivern
Consells per a estalviar llum a l’hivern

D'acord a FACUA-Consumidors en Acció, la factura de la llum s'ha encarit, pel que fa a l'any anterior, en un 28% i tenint en compte que la crisi encara està present en moltes llars es fa imperant el comptar amb una sèrie de consells per estalviar llum a l'hivern. En qualsevol cas, si pel motiu que sigui, hi ha un mes en el qual fa falta un extra, cal tenir en compte que sempre es pot recórrer a la sol·licitud d'un crèdit ràpid, que tan de moda s'han posat en els últims anys i els tràmits dels quals no precisen de més d'uns minuts.

Emprar la calefacció amb intel·ligència. Per norma general, és a la nit quan més sol refrescar i també quan s'està a casa (després del treball, el col·legi, etc) Serà llavors quan hàgim de recórrer a la calefacció i programar-la per a les hores prèvies en anar a dormir i perquè es desconnecti sola al llarg de la nit. La franja horària concreta dependrà una mica del lloc en el qual es visqui però només amb això ja es redueix el consum i s'aprofiten les tarifes nocturnes.


El sol, un gran aliat. A més de proporcionar la llum necessària que es pugui requerir és font de calor i cal aprofitar quan aquest està present per ventilar la casa. Si es fa quan ja ha fosquejat, es trigarà més a tornar a recuperar una temperatura confortable en la llar, amb una despesa extra innecessari. A més, unes simples persianes també poden ser de gran ajuda. Les hi ha amb materials intel·ligents que fan que actuïn a manera d'aïllant. És una petita inversió que mereix la pena.

Enrere amb el 'stand by'. Ni tan sols ens adonem, però molts electrodomèstics estan, permanentment, connectats sense que ningú els usi. Aquesta lucecita verda així ho indica i, per descomptat, vol dir que està consumint. Es pot arribar a estalviar fins al 10% en la factura, així que bé mereix la pena el fer un cop d'ull a això.

Bombetes de baix consum. Encara que fa uns anys es van fer molt populars i la major part de les llars compta amb elles, hi ha els qui no han reparat en aquestes bombetes o no les tenen per tota la casa. Solen ser una mica més cares que les convencionals però, a la llarga i amb l'ús, resulten ser molt més rendibles. Es calcula que poden arribés a estalviar fins al 80% d'energia.

Comparar ofertes. Internet fa que aquesta tasca sigui molt senzilla i les elèctriques, sabent el repte que tenen per davant i que molts clients busquen alternatives, no paren de llançar ofertes i promocions. Només cal estar atents a elles i ajustar el consum al que, realment, es necessita en cada llar, ja que també solen comptar amb tarifes especials per franges horàries.

Pots consultar la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías