Actualitat Notícies

La dieta mediterrània també afavorix la cartera del consumidor
La dieta mediterrània també afavorix la cartera del consumidor

Controlar el sobrepès infantil és un dels grans reptes. Entorn del 8% dels joves espanyols sofreix obesitat, la qual cosa pot implicar malalties com la diabetis, que suposen una major despesa en tractaments mèdics. Per intentar aportar llum a la dieta saludable infantil, Fundació Dieta Mediterrània ha creat una nova piràmide alimentosa de nens i adolescents.

Com a novetat, s'incorpora a la piràmide el cacau i la xocolata per ser una font important de *polifenoles, composts *bioactivos que sintetitzen les plantes per protegir-se de certes agressions com la sequera, l'excés de sol o les plagues. Quan l'ésser humà ingereix un aliment vegetal que conté altes dosis d'aquesta substància adquireix, automàticament, aquesta defensa de la qual gaudeixen les flores. Per tant, en menjar verdures, fruites, cacau i oli d'oliva verge extra, l'adolescent està prevenint malalties cardiovasculars, diabetis i, fins i tot, càncer.

Les rutines saludables, millor des de la infància i en la llar

En la nova piràmide, també destaquen les racions de productes làctics sense necessitat que aquests siguin descremats. Els nens han de consumir làctics fermentats com el iogurt i el formatge fresc per enriquir el seu organisme. La nova dieta introdueix també una proporció de carn vermella i blanca; un mínim de 5 peces de fruites i verdures al dia i destaca els vegetals frescos, així com els cereals, si pot ser integrals, els llegums el peix, ous, oli d'oliva verge extra i fruita seca.

Aquests hàbits han d'acompanyar-se d'una major activitat física per combatre el sedentarisme. Des de Fundació Dieta Mediterrània aposten per fomentar a casa rutines saludables des de la infància i així evitar malalties futures. A més d'asseure les bases d'una bona nutrició, els experts recomanen imposar estratègies globals contra l'obesitat infantil en els col·legis, els centres de treball i de salut.

Seguir una dieta saludable també redueix l'impacte econòmic en evitar la despesa de tractaments mèdics, com la diabetis, una de les malalties que més incideix en els joves. A Europa, el problema de l'obesitat radica en les noves generacions, sobretot pel consum de menjar ràpid, influenciada per l'aspecte econòmic, ja que en aquest continent més del 20% del sou es gasta en alimentació i els *jovenes solen comprar el més barat. Per fortuna, el sector agroalimentari a Espanya que aporta la dieta mediterrània, és el pilar fonamental de l'economia del nostre país.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías