Actualitat Notícies

Estalvi energètic a l’estiu: veritats i mentides
Estalvi energètic a l’estiu: veritats i mentides

Estalviar a l'estiu en la factura energètica és una preocupació recurrent que es repeteix pràcticament en totes les llars cada vegada que el mercuri inicien la seva escalada imparable en els termòmetres. Al mateix ritme que la calor apreta, ho fa la necessitat de recórrer a la refrigeració per mantenir la temperatura dels habitatges. Aquesta situació es tradueix en la por cada vegada que arriba a la bústia la factura del consum. Aprèn les claus (reals) de l'estalvi energètic a l'estiu.

També proliferen en aquests moments els trucs sobre com contenir el consum energètic i disminuir l'estalvi energètic a l'estiu, de manera que, per aclarir com reduir la despesa, compartim les veritats i mentides sobre l'estalvi a l'estiu.

Puc estalviar si ventile bé la meva casa: VERDADER

Una ventilació adequada de l'habitatge permetrà que mantingues la temperatura fresca de manera natural i que, amb això, no hagis de dependre de l'aire condicionat. El més recomanable és obrir les finestres en les hores de menor intensitat de sol, com pels matins o a boca de nit. Si el teu habitatge compta amb ventilació creuada, que permet que es creïn corrents d'aire de manera natural, aprofita-per refrescar encara més.

Puc estalviar si instal·le l'aire condicionat més econòmic: FALS

Pel que fa a sistemes de refrigeració es refereix, barat sol ser sinònim de poc eficient energèticament pel que, en aquest cas, la màxima popular de "el barat surt car" s'ajusta a la perfecció. Encara que per la seva compra calgui rascar més la butxaca, optar per bombes de calor o per aires condicionats eficients energèticament, per exemple de la classificació A +++, que propiciarà un estalvi en la factura de la llum a mig i llarg termini.

Puc estalviar amb la instal·lació de tendals i el bon ús de persianes: VERITABLE

Si has fet la inversió en un sistema de refrigeració i no has posat mitjans per controlar l'entrada de llum al teu habitatge i impedir que aquesta es caldee a cop de sol, estaràs fent un ús poc eficient dels teus recursos per reduir el consum d'energia .

Així, col·locar tendals a les finestres més exposades al sol és una de les mesures més senzilles per estalviar en climatització, a la qual se suma el bon ús de les persianes i encara una més: prestar atenció a les finestres i optar, entre d'altres alternatives , per vidres de baixa emissivitat, que afavoreixen l'aïllament tèrmic.

Puc estalviar amb l'aire a menor temperatura i mantenint les portes obertes: FALS

Llevat que el sistema sigui centralitzat, aïllar l'estada que s'està refrescant perquè el fred no es perdi per portes o finestres obertes o qualsevol altre espai pel que s'escapi l'aire serà una màxima per contenir el consum energètic.

A més, es recomana que l'aire condicionat compti amb apagat i encès automáticoen funció de la temperatura, que hauria de situar-se entre els 23 i els 25 graus. Un grau menys, només un, tirarà a l'alça del consum com a mínim un 8%, de manera que mantenir la temperatura té un impacte.

Puc estalviar si inverteixo en eficiència energètica de l'habitatge: VERITABLE

Tot i que les mesures assenyalades ajudaran a reduïr el consum, la veritat és que l'opció més recomanable a mig i llarg termini (a més de vàlida a l'estiu ia l'hivern) és invertir en l'habitatge perquè sigui més eficient energèticament.

De fet, actuacions com la millora de la façana des d'un punt de vista tèrmic poden suposar, per si mateixes, un estalvi d'energia en refrigeració i calefacció del 50%. Per això, el que al bot pot semblar una despesa molt elevada, amb els anys es traduirà en un autèntic estalvi, en diners i en emissions contaminants a l'atmosfera.

Podeu veure la notícia original AQUÍ

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías