Actualitat Notícies

5 consells de la DGT per a estalviar gasolina
5 consells de la DGT per a estalviar gasolina

La crisi del combustible continua afectant els automobilistes, els qui s'enfronten des de fa mesos a preus desorbitats en el litre de la gasolina i del dièsel. Per això qualsevol consell per a reduir el consum del cotxe resulta hui més pràctic que mai. Fins i tot la Direcció General de Trànsit (DGT) va publicar recentment 5 trucs per a estalviar gasolina.

Viatjar lleuger

El primer consell de la DGT per a reduir la despesa de gasolina consisteix a viatjar sempre el més lleuger possible, ja que com diu en la seua publicació: “a més quilos, més consum”. Cal minimitzar la càrrega el màxim possible i portar-la sempre que es puga en el maleter. Si es fa en la baca o en altres zones externes del vehicle, es multiplicarà la resistència aerodinàmica i per tant el cotxe necessitarà més potència i més *consuno per a avançar.

Manera ECO

Sempre que es puga i no es comprometa la seguretat, la DGT aconsella viatjar amb marxes llargues, ja que d'aquesta manera es rebaixaran les revolucions del motor, i per tant el consum de combustible. Això sí, sempre que no caiguem en l'excés, ja que el motor ha de treballar en un rang òptim de voltes. Molts cotxes moderns, sobretot els automàtics, ja compten amb manera eco de conducció, que gestiona automàticament el canvi per a reduir el màxim possible el consum.

Conduir amb suavitat

Conduir amb calma i suavitat és potser el millor consell per a reduir el consum de gasolina. Sobretot, cal ser suau en iniciar la marxa des de zero, que és on més es dispara el consum. Cal fer-ho de manera progressiva i sense accelerades, i especialment quan el motor està fred (per davall dels 90grados).

Filtres nets

Un filtres bruts i en malament estat fan que el motor realitze un *sobresfuerzo per a funcionar, la qual cosa acaba per elevar el consum, a més de poder provocar a la llarga una costosa avaria. Cal revisar periòdicament el filtre del combustible per a evitar que es filtren impureses.

Rodes unflades

Un element clau en la seguretat, però que al seu torn té una relació directa amb el consum de combustible és el pneumàtic. Del seu bon estat i de la correcta pressió depén que el cotxe dispose d'una correcta estabilitat i un efectiu agarre amb l'asfalt, a més d'un consum contingut. Si la pressió està baixa hi haurà una major superfície de rodadura, per tant més resistència a l'avanç, i per tant un major consum de gasolina. Però tampoc és bo portar-les massa unflades. Ai que portar la pressió correcta que recomana el fabricant.

Seguint aquests consells, al costat d'un eficient ús de la climatització, es pot aconseguir reduir notablement el consum de combustible, i per tant, estalviar uns quants euros al mes.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías