Actualitat Notícies

Com estalviar energia a casa?

Per què apagar aparells en stand-*by

És el que es denomina el consum silenciós sobre aquells aparells electrònics que tenim a la nostra casa i que no estan funcionant però que en realitat, perquè ens entenguem, podem veure aquesta típica llum petita (LED) de color vermell encès sobre els ordinadors, la tele, els equips informàtics, aire condicionat, la nevera, el microones…etc. Són despeses dels aparells en standby que no percebem, però estan aquí.

Com reduir la despesa energètica en il·luminació

Crec que a hores d'ara ja sabem tots que estalviar energia en il·luminació ja no solament es tracta de canviar d'hàbits i encendre o apagar les llums quan toca, que creo entendre que ja ho practiquem!. A més devem tenir consciència de quines llums comprem i utilitzem a casa per saber quant estem estalviant en il·luminació, on les llueixes LED ens permeten un major estalvi respecte a les altres.

Consells per estalviar en calefacció:

Per cada grau més que incrementi la calefacció suposa un increment econòmic del 7% en el consum.
El manteniment de les calderes és un dels temes principals que oblidem i que pot arribar a estalviar-nos fins a un 15% per any.
És important que els mobles no tapin els radiadors i aquests deuen estar nets. Estem dificultant la difusió de l'aire calent sobre el menjador, saló, passadissos, dormitoris…etc.
Al començament de la temporada, per la tardor, els radiadors deuen purgar-se perquè no tinguin aire dins que dificultarà la transmissió de calor des de l'aigua a l'aire exterior.
L'optimització de les instal·lacions de calefacció són importants així com la seva renovació o el seu aïllament.
La utilització de rivets en finestres i portes és un senzill truc que tapona directament l'entrada d'aire i col·labora de forma constant a mantenir la temperatura interior de l'habitatge.
Un altre consell útil és veure aquella façana que recau el Sol i estar atent per pujar les persianes per aprofitar els rajos i aquesta calor que ens aportarà.
En alguns casos hi ha gent que utilitza cortines de color fosc o catifes que absorbeixen la radiació solar ajudant a pujar la temperatura de les estades.
Estalviar energia en la cuina amb vitroceràmiques i forns

Si practiquem uns senzills hàbits aplicats amb regularitat en les nostres cuines i forns permeten importants estalvis d'energia:

És fonamental triar el recipient adequat per cuinar, millor com més petit i més s'adapti a la quantitat de menjar a cuinar.
Tapar els recipients de cocció estalvia energia.
Aprofitar la calor residual de cuines i forns per acabar la cocció. Aquest consell és especialment útil en el cas de plaques vitroceràmiques que romanen calentes durant un temps després de ser apagades.
Triar el recipient que millor s'adapti al fogó o hornalla sobre la qual anem a cuinar. La flama del gas o la placa vitroceràmica no ha de superar el diàmetre del recipient doncs això suposa un desaprofitament d'energia.
Utilitzar bateries de cuina de qualitat. Les de fons gruixut són més eficients doncs difonen millor la calor i aprofiten molt millor l'energia transmesa per les plaques elèctriques i vitroceràmiques.
Utilitzar olles de pressió doncs acceleren el temps de cocció i permeten un estalvi d'energia de fins al 75%.
No obrir la porta del forn fins que no finalitzi la cocció dels aliments, així s'evita el desaprofitament d'energia.
Estalviar energia amb la rentadora, rentavaixella i assecadora 

Si mirem aquests electrodomèstics, es troben en el Top Tingues dels quals més energia consumeixen en les cuines. Per això, és imprescindible realitzar una bona elecció del model. A Europa els consumidors compten amb una eina molt eficaç que els aporta informació a l'hora de triar un electrodomèstic: l'etiqueta energètica dels electrodomèstics, que indica el consum d'energia, el nivell de soroll i el consum d'aigua de l'aparell. S'estableixen set categories d'eficiència que es nomenen des de la lletra A a la G, sent l'A la de major eficiència energètica.

Estalviar energia amb el frigorífic

Est és un electrodomèstic que roman encès la major part de la seva vida útil, que sol rondar de mitjana els 14 anys, de manera que triar un aparto eficient és fonamental. Els models actuals són fins a un 40% més eficaços que els aparells que es venien en 2001, per la qual cosa la substitució de la vella nevera per una més moderna suposa ja un important estalvi.

Pot consultar la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías