Actualitat Notícies

Com preparar l’habitatge per a la tardor

Arriba la tardor i amb ell, el fred, els dies grisos i les baixes temperatures que conviden a romandre a casa. Però amb aquesta nova estació arriba també les temudes pujades en la factura de l'electricitat i del gas. Es tracta d'una despesa important: 800 euros anuals en el cas d'un pis i al voltant d'1.400 en el cas d'un habitatge. Per tenir controlades les finances és necessari preparar la casa per a aquesta nova temporada. 

"Aclimatar un habitatge de cara a l'època tardorenca i al període estival sol incloure accions bàsiques com segellar portes i finestres, instal·lar més aïllaments en els àtics i protegir les canonades perquè no acabin congelades i es dispari la despesa", explica Juan Almansa, director general de Grup Almansa, especialistes en fusteria d'alumini.

Per aconseguir evitar aquestes situacions, Grup Almansa proposa set consells.

Aïllament tèrmic: els murs de les cases no estan del tot ben aïllats, la qual cosa sol generar pèrdues de calor que es tradueixen en un major consum elèctric i de gas. Per això, caldria revisar-los i valorar el seu estat. 


Revisar el sistema de calefacció: abans que arribin les més baixes temperatures és necessari cuidar els sistemes de calefacció que estiguin instal·lats en l'habitatge, purgar els radiadors i vigilar la pressió per evitar possibles pèrdues. 
Les finestres, l'imprescindible: evitar les filtracions d'aire a través de les finestres és una acció bàsica que permetrà conservar la calor interior, al mateix temps que estalviarà la necessitat d'elevar el termòstat de la calefacció. Per això, és important apostar per finestres de qualitat, ja que poden reduir fins a un 70% les pèrdues energètiques de la llar.


Utilitzar elements com a aïllament: una bona fórmula és emprar elements de decoració com a aïllants. És a dir, es poden posar catifes en grans espais, així com utilitzar les cortines com una nova capa aïllant i mantenir les persianes baixades en moments en els quals hi hagi una baixada de temperatura. 


La xemeneia, punt net i segur: en el cas que l'habitatge tingui una xemeneia, el manteniment d'aquesta ha de ser prioritari ja que és imprescindible per pròpia seguretat. Cada any s'ha de netejar i condicionar sol·licitant el servei d'un deshollinador, doncs el sutge pot encendre's i provocar un incendi.


Revisar les canonades: les canonades ja siguin del gas o de l'aigua, si estan exposades a les baixes temperatures de l'exterior o passen per peces de la casa que no posseeixen calefacció, corren el perill de congelar-se i esclatar. Per aquesta raó, abans de prendre el sistema de calefacció, s'ha de revisar i si és necessari reparar-ho. 


Aprofitar la llum solar: encara que es tracti d'un període tardorenc no s'ha de menysprear la calor que emet el sol. Es tracta d'una font de calor gratuïta que pot resultar de gran ajuda per evitar pagar de més en les factures a final de mes. Amb els rajos solars és possible augmentar la temperatura en la llar de forma natural deixant les cortines obertes durant el dia perquè entre la llum i tancant-les quan el sol es posi per evitar passar fred.
En definitiva, es tracta de combinar l'eficiència i l'estalvi econòmic.

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías