Actualitat Notícies

Consellsper a disminuir el consum d’aigua

Els espanyols seguim augmentant el nostre consum d'aigua amb els problemes que això genera. Estalviar aigua no solament ens ajuda a estalviar diners sinó que ajuda a prevenir la contaminació de llacs, rius i mars, sistemes naturals imprescindibles per al bon funcionament del planeta.

L'aigua un recurs limitat i com tal el seu consum hagués de ser responsable. Una aixeta degotant o obert mentre no s'està utilitzant és un ben balafiat. Sent conscients d'això i coneixent diferents formes de disminuir el nostre consum contribuirem a bregar amb l'escassetat d'aquest recurs i a cuidar el medi ambient.

En Bezzia volem descobrir-vos avui diferents mesures per estalviar aigua a la teva casa, reduint així la teva petjada ecològica i aconseguint un estalvi en la seva factura. No sona malament, veritat? L'estalvi d'aigua en les nostres llars no és una utopia i avui t'ho vam demostrar.

Mesures per estalviar aigua en la teva llar

Revisa la teva aixeteria

Si l'aixeteria de la teva casa és molt vella o té fugides estaràs malgastant cada dia una quantitat important d'aigua. Contempla en el primer cas instal·lar en les aixetes dispositives d'estalvi: limitadors de cabal o aireadores; que contribueixin a disminuir el cabal dels mateixos. Aquest tipus de dispositius són molt fàcils d'instal·lar i pots trobar-los per un preu relativament econòmic en qualsevol ferreteria, fins i tot en grans supermercats.

Una altra opció és aprofitar una reforma per substituir les aixetes antigues per aixetes reductores de cabal o aixetes termostáticos, que faciliten els hàbits d'estalvi, tal com aconsella l'OCU.

Tanca l'aixeta i aposta per la dutxa

Tancar l'aixeta mentre ens rentem les dents, ens afaitem o ensabonem els plats, és una mesura bàsica per estalviar aigua. També existeix una gran diferència entre prendre un bany o dutxar-se. Omplir la bañeraprecisaalmenys 200 litres, mentre que una dutxa de cinc minuts gasta la quarta part.

Pren dutxes més breus i tanca l'aixeta mentre t'ensabones o et rentes el pèl. A la dutxa pots utilitzar a més capçals de mescla amb aire, que proporcionen la mateixa sensació de mullat però consumeixen la meitat d'aigua, o ben dispositius amb reducció de l'àrea de difusió.

Para esment a la cisterna del vàter

Avui dia les cisternes presenten doble botó de descàrrega. Però no ocorre el mateix si tens una cisterna antiga. Aquestes, no obstant això, poden actualitzar-se amb certa facilitat canviant el dispositiu intern conegut com a universal per un dispositiu estalviador. Existeixen a més altres opcions com col·locar un limitador de descàrrega en el tub del sobreeixidor o col·locar una ampolla plena dins de la cisterna per reduir la quantitat d'aigua descarregada.

Utilitza el vàter pel que és i no com a paperera. Cada vegada que tires un cigar o un mocador o… i tires de la cadena estàs malgastant aigua.

Carrega la rentadora i el rentavaixella

Posa el rentavaixella i la rentadora de roba solament quan estiguin completament carregades. Si pots permetre-t'ho, inverteix en un nou rentavaixella i una rentadora nova per obtenir electrodomèstics més moderns i eficients.

Adapta el teu jardí

Pot semblar una ximpleria però escollir plantes autòctones per al jardí és una forma d'estalviar aigua. Especialment si vius en una zona amb poques precipitacions, apostar per plantes natives que necessitin poc aigua contribuirà a un consum d'aigua responsable.

També el sistema de reg influeix. Un sistema de reg per degoteig és l'alternativa mes eficient en aquest sentit. I de regar amb mànega, sempre hem de tenir present fer-ho durant l'estiu a última hora de la tarda o a primera hora del matí.

La va el cotxe amb una galleda

Renta el cotxe amb una galleda i no amb mànega. Cada vegada que netegem el nostre automòbil podem arribar a gastar una mitjana d'al voltant de 250 litres, que poden ascendir a 500 litres si ho fem amb una mànega. També l'ús de netejadors biodegradables per netejar el nostre cotxe, poden ser una estupenda opció para nuesto fi.

Pot consultar la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías