Actualitat Notícies

El 82% dels consumidors ha canviat de supermercat en els últims 2 anys
El 82% dels consumidors ha canviat de supermercat en els últims 2 anys

El 82% dels espanyols ha canviat el seu supermercat habitual en els últims dos anys i el preu ha sigut una de les causes principals, segons el primer estudi de les emocions en la distribució realitzat amb 1.400 entrevistes i amb tècniques de neuromarketing a clients de 14 ensenyes.

Realitzat per la companyia EMO Insights, l'informe ha situat a El Corte Inglés, Bonpreu i Gadis com els supermercats que generen millors emocions entre els seus clients, si bé en el conjunt existeix una 'clara predominança' de les emocions positives sobre les negatives, amb la seguretat com la més determinant.

LIDL, Consum, Aldi i Carrefour es manté per damunt de la mitjana quant a impacte positiu en la classificació d'ensenyes.

La CEO de EMO Insights, Elena Alfaro, ha explicat en la presentació en línia de l'estudi que 'aprofundir en les emocions és imprescindible per a entendre i gestionar la satisfacció dels clients', especialment en un context en el qual aquests estan 'molt en alerta' per la pujada de preus.

Segons els càlculs d'aquesta consultora que ja treballa la importància de les emocions en altres àrees com la banca o les assegurances, les emocions activen el 95% dels comportaments del consumidor.

La proximitat, amb un 28%, se situa com el principal motiu per a triar supermercat a Espanya, seguida molt des de lluny per la qualitat (8%), el preu dels productes (7%) i la possibilitat de fer una cistella completa (7%).

L'accés a ofertes i descomptes és el motiu principal per al 6% dels consumidors, segons el mateix informe.

En conjunt, els clients de la distribució responen que senten el triple d'emocions positives que negatives, entre les quals destaca la indiferència (22%), encara que decepció i imposició –com a contraposició a la llibertat– es revelen com a determinants.

En aquesta línia, el director d'operacions de la companyia, Gonzalo Martín-Vivaldi, indica que 'en un context on el consumidor està cada vegada més empoderat i acostumat a elegir, limitar aquesta capacitat d'elecció genera un gran llast emocional al client'.

L'informe també ha estudiat els moments de la compra més emocionals i les seccions favorites; en el primer cas, són els que fan referència a la qualitat dels productes i al personal de la botiga.

Per part seua, les seccions amb major càrrega emocional i, per tant, que creguen major vinculació, són perfumeria/cosmètica i pescateria, seguides per alimentació general i xarcuteria.

En el pol oposat, les que desperten major nombre d'emocions negatives són basar i menjar preparat.

Això sí, hi ha 'importants diferències' per cadenes; per exemple, la secció favorita dels clients de Mercadona, Lidl, Alcampo i Eroski és la perfumeria; mentre que en Bonpreu, Carrefour i Gadises és la pescateria.

Begudes és la top per als d'El Corte Inglés. Una de les menys benvolgudes és el menjar preparat, que és la menys valorada pels clients de Alcampo, Carrefour, Consum, Dia, i Eroski.

L'estudi ha identificat huit perfils emocionals de client en funció de la seua actitud davant la compra i de la recompensa obtinguda: exigents, estalviadors, gurmets, rutinaris, pràctics, espontanis, exploradors i compromesos.

Segons els experts, els estalviadors i els compromesos són els dos perfils que més creixeran en un futur pròxim.

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías