Actualitat Notícies

El consumidor s’instala en unas eternas rebaixes

Quan se celebra el Black Friday? Aquesta pregunta, que fa uns anys provocaria més d'una cara d'estupor, s'ha convertit ja en una qüestió habitual quan comença el mes de novembre. Acostumat a un bombardeig incessant de rebaixes, descomptes especials, vendes privades i mid season salis, el consumidor compra ara a cop de descompte, habituat al fet que totes les marques, tots els sectors i tots els formats sorprenguin cada poc temps amb gangues irresistibles. La conseqüència és evident. Si esperant un parell de setmanes puc trobar aquest mateix producte rebaixat, para quin comprar-ho al seu preu original?

Abans que es liberalitzessin les rebaixes, el calendari marcava a les clara quan es comprava amb descompte i quan no, i estava en mans del consumidor esperar o no a aquest moment. Ara, són els comerços els que han de seguir el pas de la 'vorágine' en la qual s'han convertit les rebaixes. I després està el Black Friday, una tradició importada durant els pitjors moments de la crisi per incentivar el consum que ha distorsionat per complet l'esdevenir del mes de novembre. Davant els descomptes del proper dia 24, el consum es congela i els compradors retenen la seva inversió.

L'estirada d'aquest 'divendres negre', que sol donar lloc a un cap de setmana complet de descomptes i que s'estira fins a un CiberMonday centrat en el comerç online, és indubtable. Un estudi realitzat recentment per Ebay assenyala que Andalusia és la comunitat autònoma en la qual més pimes participaran en el Black Friday, ja que en l'últim any ha augmentat fins a un 40% el nombre d'establiments que s'adheriran a la campanya, enfront dels 37,9% que ho van fer en 2016. De fet, gairebé la meitat (46,6%) dels petits i mitjos comerços enquestats -tant físics com a online- considera que el Black Friday és una oportunitat d'or per incrementar les seves vendes. Sobretot, després d'una tardor tan 'amarga' com el qual estan patint.

Pots consultar la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías