Actualitat Notícies

La tendència del consumidor espanyol és menjar sa i comprar fruita fresca

Estan quedant enrere els productes manufacturats en benefici de les empreses que comercialitzen la fruita i verdures fresques recentment recollides i lliurades al domicili a través de la venda online, la qual cosa suposa un dur revés per a la indústria alimentosa

Als consumidors no se'ls enganya, després de dècades en què imperaven els aliments manufacturats hi ha hagut un canvi en les tendències alimentàries i els consumidors volen menjar sa. Aquest canvi ha portat aconsegueixo un canvi cada vegada més dràstic que es tradueix en les prestatgeries dels supermercats on per primera vegada, en grans superfícies, es veuen productes ecològics. 

Respecte als productes naturals, com a fruites i verdures, cada vegada són més les persones que les reben setmanalment al mateix domicili, algunes fins i tot les carns i formatges. Es tracta de cooperatives, empreses o associacions de menjars ecològics que tracten de donar servei al major nombre de persones perquè aquestes puguin menjar sa i entre les quals destaca Sunzest Fruits.

A Espanya tenim un producte estavella, que són les taronges. Aquestes es poden adquirir online i ser rebudes al domicili poquísimo temps després d'haver estat arrencades d'arbre. I a més, aquest privilegi no és car. Ja que comprar taronges online, no solament millora l'experiència de compra si no que porta a menjar allò que és la tendència a l'alça en la societat, totalment imparable a hores d'ara. La disposició de la gent a voler menjar sa ha fet que la indústria alimentosa es replantegi el seu treball. 

Algunes dades i curiositats sobre les tendències de consum alimentós dels espanyols

I encara queden molts grups socials en els quals es consumeixen molts greixos i poques verdures, però en pocs anys aquests passaran a ser una minoria. Avui dia, segons les estadístiques, un 80 % de les persones que surten a sopar fora volen un plat deliciós sense renunciar al fet que aquest estigui elaborat amb productes naturals, mentre que solament el 20% restant no vol deixar d'engolir greixos i fregits.

I si això ocorre al carrer, a casa, la gent és encara més estricta, sobretot quan deuen iniciar als bebès en els menjars. Els nous ciutadans seran, per regla general, persones que sentiran plaure a consumir fruites i verdures, un plaure que els seus pares sentien per la carn i els productes manufacturats, encara que hagin fet l'esforç d'abandonar aquests hàbits per uns més saludables.

De quina manera aquest canvi de comportament incidirà en la salut encara està per veure, però des dels alts estaments s'insta a seguir seguint aquesta pràctica en benefici de tots.

Poder adquirir fruita online ha estat molt bé rebut pel consumidor espanyol que d'aquesta manera pot tenir a casa la fruita de temporada recentment agafada de l'arbre, de la mateixa manera que pot optar a tenir en la taula els productes de l'horta, ja que també es comercialitzen aquests productes de fabricació ecològica.

Adéu al menjar manufacturat: els hàbits canviaran la indústria alimentària en benefici de la salut personal

No, al consumidor no se li enganya i la tendència a menjar de manera sana és molt més que una moda. És un hàbit que ha de canviar bona part de la indústria alimentària en benefici de la salut personal i una major conscienciació amb el medi ambient.

D'aquesta manera es traurà partit de les excel·lències de la naturalesa, com és el cas de les taronges en el llevant espanyol i s'impulsarà l'agricultura, un sector que ha sofert durs revessos en els últims anys, més dominat per la cobdícia i l'afany de fer-ho molt productor que el de cuidar la terra, els seus temps, i gaudir dels seus fruits.

El futur avança d'una manera implacable a nivell tecnològic, però a l'una augmenta la consciència de la riquesa que ens brinda la naturalesa per estructurar una nova vida de la qual tots sortirem beneficiats. I, damunt, a preus molt competitius perquè ningú es quedi sense la seva part. No podem demanar més.

Pot veure la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías