Actualitat Notícies

Més de la meitat dels productes insegurs per al consumidor, provenen de la Xina

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició ha inclòs a la seva pàgina web al mes de juny 20 alertes sobre productes no alimentaris que poden generar risc greu als consumidors, i d'ells 13 procedeixen de la Xina, el que significa el 65% de del total dels detectats.

Dels vint productes, quatre van ser detectats en frontera i es va rebutjar la seva importació, mentre que dotze van ser retirats del mercat i prohibida la seva comercialització, segons informa el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

En els quatre restants va ser el mateix fabricant qui, com obliga la normativa, va comunicar a les autoritats de consum l'existència de possibles riscos en els seus productes i va adoptar les mesures necessàries per pal·liar-los.

Lluminàries (sis) i productes elèctrics (quatre) són els que reuneixen major nombre de notificacions, donat els requisits exigits per la normativa que els regula, l'incompliment ha estat detectat pels serveis d'inspecció de les comunitats autònomes.

Als productes elèctrics el segueixen vehicles i accessoris (amb tres), joguines (amb la mateixa quantitat), moda infantil i accessoris (dos), i d'adults, d'oci i esports diversos, un.

Els riscos que plantegen són conseqüència de les irregularitats que se'ls ha detectat.

© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías