Actualitat Notícies

Pernils i fiambres bullits lideren el consum de productes càrnics en les llars espanyoles
Pernils i fiambres bullits lideren el consum de productes càrnics en les llars espanyoles

Durant l'any 2017 el consum en la llar de carns transformades, en la seva immensa majoria basades en carn de porc, va aconseguir les 524.270 tones el que va suposar un increment en volum de l'1,5% respecte a l'any anterior, segons les dades de DATACOMEX elaborats per la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (*Interporc).

El comportament és encara més positiu si tenim en compte l'important creixement de la despesa que, amb més de 4,5 milions d'euros, s'eleva un 2,7% respecte a 2016.

Per tipus de productes, les preferències del consumidor espanyol estan encapçalades pels pernils en termes de valor (copant el 30% del valor dels productes càrnics comercialitzats) i pels fiambres cuits, en termes de volum, especialment el pernil que suposa el 16,1%. Els segueixen en les preferències del consumidor les salsitxes (12,7%) i el xoriço (+8%).

Les dades posen de manifest que el sector porcí ha sabut satisfer els valors que està demandant el consumidor: salut, sostenibilitat, qualitat i innovació. En aquest sentit, gràcies a la recerca duta a terme per la indústria càrnica, avui podem trobar en el comprat productes amb menys sal o greix. El pernil serrà, per exemple, ha dut a terme una reducció del contingut de sal superior al 50%.

En aquesta mateixa línia, Interporc està liderant un projecte de recerca, -‘Potenciació dels aspectes saludables dels productes càrnics’- al costat d'altres 13 empreses espanyoles i 11 centres de recerca que el seu objectiu és l'eliminació, substitució o reducció de tres ingredients bàsics: surts nitrificants, sodi i grasses, sense alterar les propietats sensorials originals i tradicionals d'aquests productes ni els seus riscos en seguretat alimentària.

Pot consultar la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías